RECEPT OOSTERSE SHEPHERDS PIE
Een Arabische variant op het bekende Engelse recept
Vlees gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen
Ingredienten
- 1 kg aardappels, geschild en in blokken
- zout en peper
- 1/2 tl kurkuma
- 75 gram boter, in stukjes
- 1 ei
- 150 ml melk
- 2 uien, gehakt
- 1 teentje knoflook, gehakt
- 3 el zonnebloemolie
- 500 gram lams- of rundergehakt
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 dl runderbouillon
- 1/2 tl kaneel
- 1 tl piment
- 1 tl koriander
- 50 gram pijnboompitten
- 2 el rozijnen (optioneel)
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Fruit in een braadpan de pijnboompitten 1 minuut in 1 el olie. Pas op dat ze niet verbranden, dat is snel gebeurd. Schep ze met een schuimspaan uit de pan en voeg 2 el olie, uien en knoflook toe. Fruit deze glazig en voeg het gehakt en zout en peper toe. Bak het gehakt rul en doe de tomatenpuree, bouillon, kaneel, piment, koriander en desgewenst de rozijnen erbij. Laat afgedekt 10 minuten stoven en roer er dan de pijnboompitten door.
Spreid het gehaktmengsel uit over de bodem van een ingevette ovenschaal en verdeel daar gelijkmatig de aardappelpuree over. Strijk de bovenkant glad en bak 30 minuten in de oven.