RECEPT LAMSVLEES TABRIZI

Dit recept is afkomstig uit Iran

Vlees gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 300 gram gekookte rijst (half pak)
  • 150 gram gele spliterwten, gekookt
  • 400 gram mager lamsvlees, in zeer kleine stukjes
  • 2 grote uien, gesnipperd
  • 1 tl kurkuma
  • 1/2 tl kaneel
  • 1/2 tl gemalen kruidnagel
  • zout en peper
  • 100 gram gedroogde en ontpitte pruimen, gehakt
  • 50 gram gehakte amandelen (of hele pijnboompitten)
  • 2 el boter
  • 2 el gehakte peterselie
  • 1/2 tl gedroogde munt
  • 125 ml runderbouillon

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.
Meng rijst, spliterwten, lamsvlees, helft van de uien, kurkuma, kaneel, kruidnagel en zout en peper goed door elkaar. Doe de helft van dit mengsel in een beboterde ovenschaal van 20 cm doorsnede.
Bak de pruimen met de andere helft van de uien en de amandelen in de 2 el boter 5 minuten en roer er de peterselie en munt door.
Bedek het rijst-vleesmengsel met deze vulling en dek af met het resterende rijst-vleesmengsel.
Giet de bouillon erover en bak 45 minuten in de oven.

Recept 7 keer bezocht en 6 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit is echt n heel lekker gekruid gerecht, echt n aanrader! kan ook met rundvlees.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Wij hebben heel erg genoten van dit aparte recept. Gaan we nog 's doen!