RECEPT GEVULDE AARDAPPELS MET YOGHURTSAUS
Vlees gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen
Ingredienten
- 4 grote aardappels met gave schil, schoongeschrobd
- 1 el maïzena
- 500 ml Turkse of Griekse yoghurt
- 1 teen knoflook, geperst
- zout
- 4 el olijfolie
- 75 gram walnoten, grofgehakt
- 1 ui, fijngehakt
- 250 gram rundergehakt
- 1/2 tl kaneel (of meer naar smaak)
- zwarte peper
- half bosje bladpeterselie, fijngehakt
Bereiding
Meng in een schaaltje 2 eetlepels yoghurt met de maïzena. Doe dit met de resterende yoghurt, de knoflook en het zout in een sauspannetje en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Zet afgedekt weg.
Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de walnoten toe. Laat deze 2 minuten bakken en haal ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een kom. Voeg dan de ui toe en bak deze glazig. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Doe het gehaktmengsel bij de walnoten in de kom.
Halveer de aardappels in de lengte en schep er met een theelepel de pulp uit. Zorg ervoor dat er nog een stevige rand over blijft. Doe de pulp samen met de kaneel, zout en peper en de peterselie in de kom en meng goed. Vul de aardappelschillen met dit mengsel en leg ze op een bakplaat in de oven. Verdeel er de helft van de yoghurtsaus over en laat ze 25 minuten bakken op 180 graden. Serveer de gevulde aardappels met de resterende en opgewarmde saus.