RECEPT GEVULDE AARDAPPELS MET YOGHURTSAUS

Vlees gerecht uit Midden Oosten voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 grote aardappels met gave schil, schoongeschrobd
  • 1 el maïzena
  • 500 ml Turkse of Griekse yoghurt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • zout
  • 4 el olijfolie
  • 75 gram walnoten, grofgehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 250 gram rundergehakt
  • 1/2 tl kaneel (of meer naar smaak)
  • zwarte peper
  • half bosje bladpeterselie, fijngehakt

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Prik de aardappels hier en daar in met een vork, smeer ze in met olie en bak ze op een rek in het midden van de oven 1 uur.

Meng in een schaaltje 2 eetlepels yoghurt met de maïzena. Doe dit met de resterende yoghurt, de knoflook en het zout in een sauspannetje en laat dit 5 minuten zachtjes sudderen. Zet afgedekt weg.

Verhit de olijfolie in een braadpan en voeg de walnoten toe. Laat deze 2 minuten bakken en haal ze met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een kom. Voeg dan de ui toe en bak deze glazig. Doe het gehakt erbij en bak het rul. Doe het gehaktmengsel bij de walnoten in de kom.

Halveer de aardappels in de lengte en schep er met een theelepel de pulp uit. Zorg ervoor dat er nog een stevige rand over blijft. Doe de pulp samen met de kaneel, zout en peper en de peterselie in de kom en meng goed. Vul de aardappelschillen met dit mengsel en leg ze op een bakplaat in de oven. Verdeel er de helft van de yoghurtsaus over en laat ze 25 minuten bakken op 180 graden. Serveer de gevulde aardappels met de resterende en opgewarmde saus.

Recept 0 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik vond het een lekker gerecht maar ik had er wel wat minder kaneel in gedaan, een snufje vind ik al genoeg. Verder waren de schillen wat taai maar dat kan aan m'n aardappels hebben gelegen. Het yoghurtsausje is echt lekker.