RECEPT NYONYA KIP CURRY
Dit recept is een lekkere curry voor bij Roti Canai, met rijst kan natuurlijk ook. In Nederland kun je bij de betere toko Roti Paratha krijgen die zijn ook erg lekker. Onze kids vinden die super met een milde curry.
Gevogelte gerecht uit Maleisie voor 4 personen
Ingredienten
- 3 el korianderzaad, geroosterd
- 1 el komijnzaad, geroosterd
- 1 el venkelzaad, geroosterd
- Boemboe
- 15 gedroogde chilis, gewelt in heet water
- 5-6 sjalotten, grof gehakt
- 3 tenen knoflook
- stukje trassi van 2-3 cm
- stukje kunyit van 3-4 cm
- 1 steranijs
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 3 el cocosroom
- 6-7 takjes met curry blaadjes (of handjevol gedroogde)
- 2 pandan blaadjes
- 1 1/2 kg kippedijfilets
- 300 gram aardappels
- 400 ml kokosmelk
- 1 el zout
- 1 el suiker
- Nog wat kokosroom en thaise pepers
Bereiding
Verwarm de olie en voeg steranijs, kruidnagel en kaneel toe en bak op medium vuur ca. 20 seconden. Voeg boemboe toe en bak op laag vuur 6-10 mintuen, tot de olie zich scheidt.
Voeg dan cocosroom pandan en curry blaadjes toe en laat pruttelen tot zeer geurig tot de olie weer apart komt.
Voeg kip toe en na een minuutje de aardappels, kokosmelk, zout en suiker. Breng aan de pruttel en laat staan tot de kip zacht is en de aardappels gaar.
Voeg eventueel nog wat kokosroom toe en de fijngesneden thaise pepers.
Serveren met Roti Canai, Naan of rijst.