RECEPT KIP EN GROENTEN IN PINDASAUS GESTOOFD
Waarschijnlijk afkomstig uit Mali
Gevogelte gerecht uit Maleisie voor 4 personen
Ingredienten
- 250 gram pindakaas
- 400 ml water
- 1250 gram kipdelen, eventueel ontveld
- 3 el zonnebloemolie
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 grote rode paprika, in blokjes
- 2 tl cayennepeper
- 1 blik tomaten, gehakt
- zout en peper
- 2 grote zoete aardappels, geschild en in blokjes van 2 cm
- 2 meiknolletjes, dungeschild en in plakjes
- 300 gram spinazie, dikke steeltjes verwijderd
Bereiding
Kruid de kipdelen met zout en peper.
Verhit de olie in een grote braadpan op halfhoog vuur en bak hierin de kip aan alle kanten bruin in 5-6 minuten. Doe dit in porties zodat de pan niet te vol wordt. Haal uit de pan en zet weg.
Verwarm de oven voor op 150 graden.
Doe de ui, knoflook en paprika in de pan en fruit deze 3-4 minuten. Doe het pindakaasmengsel, cayennepeper, tomaten met sap, zout en peper en het resterende water erbij en breng aan de kook. Voeg de stukken kip weer toe en laat het geheel afgedekt op laag vuur 30 minuten sudderen. Haal dan de stukken kip uit de pan en zet ze in de oven.
Voeg de aardappels en meiknolletjes toe en laat afgedekt 10-12 minuten stoven - mocht er nog erg veel vocht in de pan zitten, laat dan het deksel eraf. Voeg nu de spinazie toe en laat nog 1 minuut stoven tot de blaadjes slap zijn. Leg de stukken kip in de saus en serveer met rijst.