RECEPT KIP IN PINDA KOKOSSAUS UIT MALEISIE

Gevogelte gerecht uit Maleisie voor 4 personen

Ingredienten

  • 600 gr kipfilet, in plakjes gesneden
  • 2 eetl aardappelmeel
  • 3 eetl olie
  • 2,5 cm verse gember, geschild en gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, gesnipperd
  • 1 theel cayennepeper
  • 2 eetl pindakaas
  • 0,5 eetl sambal
  • 4-6 lente-uitjes, kleingesneden
  • 3 dl dunne kokosmelk (santen)
  • 1 theel suiker
  • 1 eetl nuoc mam(vissaus) of 1 theel zout
  • pinda’s, grof gehakt
  • koriander, grof gehakt
  • slablaadjes
  • reepjes komkommer

Bereiding

Strooi de aardappelmeel over de kipplakjes en roer voorzichtig door.
Verhit de wok tot hij zeer heet is en laat de olie ook over de zijkanten uitlopen. Roerbak de gember en knoflook 1 minuut, maar laat het geen kleur krijgen. Voeg de kip toe en roerbak 3-4 minuten tot de plakjes goudgeel zijn.
Roer de cayennepeper, pindakaas, sambal en voorjaarsuitjes erdoor. Schenk, voortdurend roerend, langzaam de kokosmelk erbij tot een gebonden saus ontstaat. Voeg suiker en vissaus of zout toe en laat alles 3-5 min zacht koken.
Leg op een serveerschaal of op de borden slablaadjes. Strooi daar reepjes komkommer overheen. Schep de kip in de saus daarop, en bestrooi met pindastukjes en koriander. Geef er rijst bij.



Recept 13 keer bezocht en 22 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heel erg lekker ! Erg verrassend. Ik heb surinaaamse pindakaas gebruikt, sambal is dan overbodig. En even 2 uurtjes de kipfilet in de vriezer voor mooie dunne plakjes.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker recept. Snel en makkelijk klaar te maken met verse ingredienten Een aanrader!