RECEPT LINGUINE (SPAGHETTI) MET ZALM EN PEULTJES

Pasta gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • 250 gr zalmfilet
  • 100 gr surimi, in schuine stukken
  • 150 gr peultjes
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 theel suiker
  • 1 dl slagroom
  • 2,5 dl visbouillon (blokje)
  • 1 eetl witte vermouth
  • 1 eetl olijfolie
  • 1 eetl verse basilicum, gehakt
  • 3 zongedroogde tomaten op olie
  • zout en peper
  • tabasco
  • maïzena
  • 50 gr parmezaanse kaas
  • 150 gr linguine

Bereiding

Snipper de ui en de knoflook grof. Snijd de vis in grote dobbelstenen en de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.
Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de ui tot ze glazig is, voeg de knoflook toe en bak even mee. Strooi er de suiker over, en bak even door.
Schenk de bouillon en de room erbij en laat op hoog vuur een paar minuten inkoken. Voeg de tomaatstukjes en de peultjes toe en laat een minuut of vier koken tot de peulen gaar maar nog knapperig zijn. Roer de vermouth door de saus en doe dan de stukjes vis en surimi erbij. Laat een paar minuten zachtjes koken. Voeg naar smaak zout, peper en tabasco toe. Bind zonodig met een beetje maïzena.
Kook ondertussen de linguine of spaghetti gaar.
Schep de pasta op diepe borden en lepel de saus eroverheen. Strooi er een beetje parmezaanse kaas over en geef de rest erbij in een kommetje.

Recept 21 keer bezocht en 39 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie hai,

mag ik weten waar je linguine kan kopen? ik kan het echt nergens vinden...Kan wel met spaghetti maar ik ben echt opzoek naar de linguine...

dankje!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @Ingrid
Je hebt het zeker al vaak gegeten als je nog maar één vinger over hebt?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker en ook een duidelijk recept.
Ook onze vrienden waren enthousiast. Iedereen schepte een 2e keer zijn/haar bord vol.

Wel ben ik iets afgeweken van het recept.
Voor 4 personen heb ik het bij 3 uien gehouden (i.v.m. eventuele stankoverlast in de bioscoop, na het etentje) en ook 1 teen knoflook minder.
En ik heb kookroom light gebruikt. Het zag er daardoor iets waterig uit, ik het dit opgelost door er een paar lepelts creme fraiche doorheen te roeren en alles te binden met maizena.

Het recept gaan we zeker vaker gebruiken.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Had geen vermouth in huis dus het sausje was niet geweldig...........

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker was het. Met zwarte spaghetti opgediend wordt het ook nog eens lekker om te zien. Deze houden we dr´in ... in de persoonlijke webrecept top10.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Overheerlijk recept, sherry gebruikt i.p.v. vermouth en de suiker weggelaten. Je eet er je vinger bij op.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijk!

perfecte combinatie van ingrediënten. alhoewel ik geen vermouth in huis had was het werkelijk om je vingers bij af te likken.