RECEPT GEGRATINEERDE MACARONI MET PADDESTOELEN

Pasta gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • 150 gr macaroni
  • 250 gr gemengde paddestoelen (oesterzwammen, kastanjechampignons en/of shii-take)
  • 10 gr gedroogde paddestoelen
  • 25 gr kruidenboter
  • 5o gr bacon, in reepjes
  • 3 eetl kwark
  • 100 gr geraspte jong belegen kaas
  • zout

Bereiding

Zet de gedroogde paddestoelen een uur van te voren in een bakje met warm water.
Kook de macaroni beetgaar in ruim kokend water met zout.
Borstel de paddestoelen schoon en snijd ze in plakjes. Verhit de kruidenboter in de koekenpan en bak de reepjes bacon krokant. Voeg de verse paddestoelen toe en bak die 5 minuten mee. Giet de geweekte paddestoelen af, snij ze zonodig wat kleiner en laat ze ook even meebakken.
Verwarm de oven voor op 200 C.
Laat de macaroni uitlekken in een vergiet en doe het in een ovenschaal. Roer de kwark er door en daarna het paddestoelmengsel en 75 gr kaas. Strooi de rest van de kaas erover.
Zet de schaal 15 minuten in de oven tot de kaas gesmolten en de bovenkant lichtbruin is.
Lekker met een gemengde sla.

Naar een recept van het zuivelbureau

Recept 15 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!