RECEPT SPAGHETTINI MET GROENE ASPERGES EN SPEKJES

Pasta gerecht uit Nederland voor 2 personen

Ingredienten

  • 300 gr groene asperges
  • 150 gr spaghettini (dunne spaghetti)
  • 2 bosuitjes
  • 100 gr ontbijtspek
  • 1 eetl olie
  • 1/8 l slagroom
  • 3 eetl melk
  • 1 eetl allesbinder
  • zout en peper
  • 100 gr geraspte oude Goudse kaas

Bereiding

Kook de spaghettini in een pan met ruim water en wat zout in 5 min beetgaar. Giet af in een vergiet en hou de spaghettini warm.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze schuin in stukjes van 1 cm. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Kook de stukjes asperge 3 min in wat water, en laat ze uitlekken.
Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak het spek in 3 min al roerend krokant. Voeg de bosui toe en bak die 1 min omscheppend mee. Voeg de slagroom en de melk toe en breng de saus aan de kook. Roer de allesbinder erdoor en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met wat peper, zout is waarschijnlijk niet nodig.
Voeg voorzichtig de aspergestukjes toe, en laat even opwarmen. Roer wat geraspte kaas door de spaghettini, schep dit op twee borden met de saus erover. Bestooi naar smaak met kaas.
Lekker met gemengde sla erbij.

Naar een recept van de pastasite (www.pastasite.nl)



Recept 16 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!