RECEPT SPAGHETTINI MET GROENE ASPERGES EN SPEKJES
Pasta gerecht uit Nederland voor 2 personen
Ingredienten
- 300 gr groene asperges
- 150 gr spaghettini (dunne spaghetti)
- 2 bosuitjes
- 100 gr ontbijtspek
- 1 eetl olie
- 1/8 l slagroom
- 3 eetl melk
- 1 eetl allesbinder
- zout en peper
- 100 gr geraspte oude Goudse kaas
Bereiding
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze schuin in stukjes van 1 cm. Snijd het ontbijtspek in reepjes. Snijd de asperges schuin in stukjes van 2 cm. Kook de stukjes asperge 3 min in wat water, en laat ze uitlekken.
Verhit in een ruime koekenpan de olie en bak het spek in 3 min al roerend krokant. Voeg de bosui toe en bak die 1 min omscheppend mee. Voeg de slagroom en de melk toe en breng de saus aan de kook. Roer de allesbinder erdoor en blijf roeren tot een gebonden saus ontstaat. Breng op smaak met wat peper, zout is waarschijnlijk niet nodig.
Voeg voorzichtig de aspergestukjes toe, en laat even opwarmen. Roer wat geraspte kaas door de spaghettini, schep dit op twee borden met de saus erover. Bestooi naar smaak met kaas.
Lekker met gemengde sla erbij.
Naar een recept van de pastasite (www.pastasite.nl)