RECEPT KIP MET BALSAMICO

Pollo al Balsamico

Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 enkele kipfilets, 2 eetlepels bloem,
  • zout, 3 eetlepels olijfolie,
  • 2 eetlepels boter, 1/2 zakje verse basilicum,
  • 5 eetlepels droge witte wijn,
  • 3 eetlepels balsamicoazijn,
  • (versgemalen) zwarte peper

Bereiding

Kipfilets in plakken snijden. Bloem en zout op plat bord strooien en plakjes kipfilet erdoor wentelen zodat ze aan alle kanten met bloem bedekt zijn. In grote koekenpan olie verhitten. Kip in ca. 6 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren. Boter in stukjes tussen plakjes kipfilet laten smelten. Kip nog ca. 2 minuten op laag vuur in boter bakken, halverwege keren. Wijn erover schenken en ca. 5 minuten zachtjes laten koken, tot meeste vocht is verdampt. Basilicumblaadjes in reepjes snijden. Vier borden voorverwarmen. Plakjes kip met stoofvocht op borden scheppen. Balsamicoazijn erover sprenkelen, bestrooien met basilicum en peper. Serveren met risotto en bleekselderij.

Recept 13 keer bezocht en 11 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 4 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Heeeerlijk!!!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie heeeeeeeeeeeeeeeeeeel lekker

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Ja heeeel erg lekker EN simpel! Ik heb het ook met spinazie gemaakt en knoflook erdoorheen.
2 thumbs up!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Dit is echt een simpel maar heerlijk recept! Ik maak er altijd risotto en in olijfolie met knoflook roergebakken spinazie bij. Roer door de spinazie als die geslonken is nog een schep grove mosterd. En uiteraard vers geraspte Parmezaanse kaas.