RECEPT JOE PESCIS CHICKEN WITH SAGE AND GARLIC

Recept voor een kruidig kippetje!

Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 grote kipfilets (met vel)
  • 2 el olijfolie
  • 16 teentjes knoflook, geblancheerd en dungesneden
  • 4 el ongezouten boter
  • 1 tl verse salie, gehakt
  • sap van 1 1/2 citroen
  • 1 tl gehakte Italiaanse peterselie

Bereiding

Verhit de oven op 225 C. Kruid de kipfilet met zout en peper. Verhit een grote pan, op medium vuur tot ie heet is. Voeg de olie toe en verhit.Bak de kipfilet, vel naar de beneden, en schroei dicht. Draai de kip om en plaats de kip in de oven. Ongeveer 15-20 min bakken, tot gaar. Dit laatste kan ook op de barbecue met de deksel er op, lekkerder door het barbecue smaakje dat je krijgt.

In een steelpannetje de knoflook, boter en salie verhitten. Goed mengen. Over kip schenken en serveren met aardappels.

Recept 14 keer bezocht en 1 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!