RECEPT BALSAMICO KIP MET GEROOSTERDE AARDAPPELS
Gevogelte gerecht uit Italie voor 4 personen
Ingredienten
- Marinade
- 2 el olijfolie
- 2 el witte wijn
- 1 el fijngehakte knoflook
- 1 el gehakte peterselie
- 1 tl citroensap
- snufje zout en peper
- Overige ingredienten
- 4 halve kippen, ieder 1 4 stukken
- 1 el olijven
- 2 teentje knoflook, gehakt
- 1 medium ui, gehakt
- 2 dl kippebouillon
- 0,5 dl balsamico azijn
- handje vol gehakte zwarte olijven
- 1 el boter
- zout en peper naar smaak
- Geroosterde aardappels (recept volgt)
- 1 el gehakte peterselie
Bereiding
Verhit de oven voor op 180 C. Verhit olie in een pan op medium voor en bak de kip, velzijde eerst naar beneden, ongeveere 4-5 minuten per kant. Daarna in op een bakplaat leggen en in de oven roosteren, ongeveer 10-15 minuten.
In dezelfde pan knoflook en ui bakken, tot goudbruin, als de kip klaar is erbij leggen. Voeg de bouillon, azijn, olijven, boter, zout, peper en geroosterde aardappels toe. Op hoog vuur saus reduceren voor 4-6 minuten. Garneren met peterselie en serveren.
Geroosterde aardappels
2 grote aardappels, geschild en in blokjes gesneden
1 el olijfolie
1 tl rozemarijn
zout en peper naar smaak
Verhit de oven voor op 180 C. Leg de aardappels op een licht geoliede bakplaat. Roosteren tot gaar, ongeveer 30-45 minuten.