RECEPT KIKKERERWTEN MET SPINAZIE EN BACON

Een lekker bijgerecht voor bv. gegrild varkensvlees of vis

Groente gerecht uit Spanje voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gram gekookte kikkererwten
  • 250 gram dikgesneden bacon, in stukjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 kleine ui, gesneden
  • halve tl rode pepervlokken
  • 300 gram spinazie
  • snufje komijn
  • 3 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Verhit 2 el olie in een zware braadpan op middelhoog vuur, voeg de ui en bacon toe en roerbak 2 minuten. Doe dan de kikkererwten en rode pepervlokken erbij en bak het geheel nog 3 minuten. Doe de spinazie (eventueel ontdaan van harde steeltjes), de komijn en de knoflook erbij en roerbak tot de spinazie is geslonken. Voeg zout en peper naar smaak toe en besprenkel met de resterende el olie.

Recept 6 keer bezocht en 28 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,8 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik had er een flinke snuif komijn ingedaan en 4 dikke tenen knoflook voor de echte Spaanse smaak en er op het einde nog wat goeie olijfolie over gedruppeld en er een salade bij gemaakt met flink wat groene olijven. Heerlijk eten!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekkel!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker recept, blijft in ons repertoire!

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Wij vonden het ook lekker. We eten normaal nooit kikkererwten, maar nu gaan we het vaker eten.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie lekker en makkelijk, ga ik zeker vaker maken!