RECEPT ASPERGES MET HAM EN EI

Groente gerecht uit Nederland voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 750 gr witte asperges, (liefst niet te dun)
  • 1/8 l slagroom
  • 1 theel. tomatenpuree
  • 1 eetl. citroensap
  • 2 eetl. verse kruiden, fijngeknipt (keuze uit peterselie, dille, kervel, dragon, marjolein)
  • 20 gr. roomboter
  • zout/ peper
  • 150 gr gekookte ham, gesneden (slagersachterham of yorkham)
  • 2 eieren

Bereiding

Schil de asperges, vanaf 2 cm onder de kop naar beneden. (handig met een aspergedunschiller), snijd een stukje van de achterkant af en kook ze 25-30 min in water met wat zout. Kook de eieren hard. Snij de ham in smalle reepjes.
Maak het sausje: Doe de slagroom in een steelpannetje met wat zout en vers gemalen peper, de tomatenpuree, de citroensap en de kruiden. Breng, af en toe roerend, aan de kook, en laat heel kort doorkoken. Laat er dan de boter in smelten. Pel de eieren en prak ze met een vork fijn.
Leg de gekookte asperges op de borden, netjes naast elkaar. Hou de kopjes vrij. Dwars op de asperges komt een strook eierkruim en daaronder een strook hamreepjes. De onderkanten van de asperges blijven dan weer vrij.
Schep over de banen ei en ham ieder een eetlepel saus. Ook nog een eetlepel over de kopjes van de asperges.
Serveer hier gebakken nieuwe aardappels bij.

Recept 20 keer bezocht en 116 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,4 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Helemaal top!
Ik doe alleen wel meer ei, ham en slagroom per persoon. We zijn echte sausliefhebbers ;-)


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie het was heerlijk

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Het was heel erg lekker!
Wel had ik naast de ham en ei er gerookte zalm bij geserveerd. Zo kon iedereen pakken wat hij lekker vond.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Erg lekker!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Top recept! Thx.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie wij vonden het erg lekker, en gaan het vast nog een keer maken.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Het was in een woord heerlijk , en ga dit recept zeker nog een keer gebruiken !