RECEPT SURINAAMSE STAMPPOT SPITSKOOL

Recept voor een lekkere kruidige spitskool stamppot met masala, knoflook en ui.

Groente gerecht uit Nederland

Ingredienten

  • 500 gr geschilde aardappels,
  • 1 spitskool, schoongemaakt in dunne reepjes
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • 2 maggiblokjes
  • 1 el masala (Chans)
  • 1 ui, fijngesneden
  • evt. zout en peper naar smaak

Bereiding

Kook de aardappels gaar in gezouten water en houd warm.

In wok ui met knoflook zachtjes fruiten in wat olie. Daarna masala erbij en eventjes bakken. Flinke scheut water erbij met de spitskool en maggiblokjes.

Deksel op de pan om spitskool gaar te stoven, op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor het einde deksel van de pan, het mag niet te nat zijn.

Aardappels erbij en tot stamppot prakken.

Serveren met speklapjes en/of rookworst.

Recept 21 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Prima recept. Ik heb er nog een scheut Worcestersaus en wat Surinaamse picallily aan toegevoegd. Speklapjes passen er perfect bij.