RECEPT PITTIGE BOONTJES MET KROKANT SPEK

De boontjes worden eerst een beetje voorgekookt en dan op hoog vuur in wat olie gebakken. Daardoor krijgen ze een mooie structuur die meer smaak op neemt.

Groente gerecht uit Thailand voor 4 personen

Ingredienten

Foto: Pittige Boontjes met krokant spek
  • 500 gram boontjes, schoongemaakt
  • 2 tenen knoflook
  • 2 thaise chilis, gehakt
  • 1 sjalot, in ringtjes
  • 1 el thaise oestersaus
  • 2-3 el thaise lichte sojasaus
  • 1 el vissaus
  • 5-6 el water
  • 1 tl suiker
  • 4 el olie
  • 250 gram krokant spek in blokjes

Bereiding

Kook de boontjes 2 minuten voor en laat uitlekken zodat ze droog zijn.

Verwarm de olie in een wok en bak de boontjes hierin, bij blijven en opbakken tot ze zo goed als gaar zijn.

Voeg dan de knoflook, sjalot en chili toe en bak 1 minuut mee. Vuur dan wat lager zetten en de vissaus, soja en oestersaus toevoegen. Dan suiker toevoegen en water zodat het goed van smaak is. Eventueel meer suiker of soja toevoegen. Eventueel wat verdikken met maizena.

Als laatste de blokjes spek toevoegen en verwarmen.

Meteen serveren met rijst.

Recept 6 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Aardappelcurry met sperziebonen en cashewnoten
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!