RECEPT AARDAPPELCURRY MET SPERZIEBONEN EN CASHEWNOTEN

Een frisse komkommersalade, aangemaakt met vissaus, suiker en azijn, is de perfecte begeleider van deze pittige Thaise curry.

Groente gerecht uit Thailand voor 4 personen

Ingredienten

  • olie
  • 800 gram aardappels, geschild en in kleine blokjes
  • 200 gram ongezouten cashewnoten
  • 8 sjalotten, gesnipperd
  • 1 el gehakte verse gember
  • 2-3 rawits (kleine rode pepertjes) in ringetjes
  • 3 el Thaise rode currypasta
  • 400 gram sperziebonen, in stukjes van 1 cm
  • 2 tomaten, ontveld en in vieren
  • 250 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 el vissaus
  • halve el bruine suiker
  • sap van 1 limoen

Bereiding

Verhit een laag olie van 1 cm in een wok en frituur daarin de cashewnoten 1 minuut. Haal ze met een schuimspaan uit de wok en voeg dan de aardappelblokjes toe. Roerbak deze tot ze bruin worden, in ca. 7 minuten. Haal ze met een schuimspaan uit de pan.

Giet de helft van de olie weg en fruit in de overgebleven olie de sjalotten, gember, rawits en currypasta. Voeg de sperziebonen toe en bak deze 1 minuut mee. Doe dan de tomaten, bouillon, vissaus en suiker erbij en laat het geheel 10-12 minuten sudderen.

Voeg nu de aardappelblokjes en cashewnoten toe en warm alles nog een paar minuten door. Sprenkel het limoensap erover, voeg zout naar smaak toe en serveer met rijst.

Recept 1 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Pittige Boontjes met krokant spek
Foto: Pittige Boontjes met krokant spek  

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ook lekker met stukjes kipfilet erin.