RECEPT JUMBOGARNALEN IN KNOFLOOK

eet deze garnalen terwijl ze nog warm en sappig zijn.

Vis gerecht uit Spanje voor 8 personen

Ingredienten

  • •85 gr. boter
  • •2 el olijfolie
  • •8 grote jumbo- of tijgergarnalen
  • •1 tl paprikapoeder
  • •8 teentjes knoflook
  • •een paar takjes rozemarijn
  • Voor de aïoli :
  • •2 teentjes knoflook
  • •zeezout
  • •1 volle el fijngehaktetakjes rozemarijn
  • •1 el olijfolie
  • •200 gr. mayonaise
  • citroensap

Bereiding

♦Maak de aïoli 2 dagen van te voren : pers de knoflook, meng met wat zeezout tot een pasta, voeg de rozemarijn toe en meng goed door elkaar. Voeg, wanneer het een egaal groen mengsel is, de olie en de mayonaise toe, breng op smaak met het citroensap en roer door elkaar.
♦Verwarm de boter en de olie in een grote koekepan. Leg de garnalen erin en bestrooi flink met zeezout en paprikapoeder. Voeg, wanneer de garnalen beginnen te bakken, de knoflook toe, roer goed door elkaar en roerbak 3 - 5 minuten.. Voeg, indien gewenst, enkele takjes rozemarijn toe.
♦Schud de garnalen nog even goed om en serveer met de aïoli als dipsaus,

Recept 3 keer bezocht en 33 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie er is te veel rozemarijn in dit recept, zo proef je geen garnaal meer.
met kruiden moet je heel zuinig mee omgaan.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie gepelde of ongepelde garnalen??????????????