RECEPT GROTE GARNALEN MET KNOFLOOK EN LIMOEN

Voorgerecht

Vis gerecht uit Frankrijk voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 8-10 groete rauwe garnalen
  • 3 el olie
  • 2-3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 groene peper, zaadjes verwijderd in dunne ringen
  • 2 el witte wijn
  • 1 el limoensap
  • bananenblad (toko)
  • zeezout
  • 2 el verse korianderbladjes
  • 1 limoen in partjes

Bereiding

pel de garnalen, maar laat kop en staart eraan zitten. Verwijder het zwarte darmkanaal aan de rugzijde vna de garnaal. Bewaar garnalen in koelkast.
Verhit de olie in een koekenplan of wok. Bak knoflook en groene peper ong. 1 min. in hete olie. Bak de garnalen 1-2 min. mee, aan een kan op een middelmatig vuur. Bak ze nog 1-2 min. aan de andere kant. Schenk witte wijn en lioensap bij het braadvocht en laat dit een 1/2 min. inkoken. De garnalen zijn klaar als ze oranje-roze kleuren. Verdeel de garnalen over 2 met bananenblad beklede borden. Sprenkel het braadvocht over de garnalen en strooi er zeezout en koriander over. Geef er partjes limoen bij.

Recept 8 keer bezocht en 39 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik vindt de combinatie erg goed gekozen. de smaken passen goed bij elkaar. Recept is een aanrader!!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie lekker!