RECEPT SCAMPIS MET PIKANTE TOMATEN ROOMSAUS
Recept voor scampis/gambas in een pittige tomatensaus. Ook als hoofdgerecht op te dienen, vermeerder je aantal scampi's.
Vis gerecht uit Belgie voor 2 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- wokolie
- 20 scampi's
- 1 Ui
- Een wortel
- 3 tomaten
- een EL tomatenpuree
- 2 teentjes knoflook
- 30 cc witte wijn
- dille, peterselie, citroensap
Bereiding
Snij de ui en de wortel heel fijn
pel de knoflookteentjes
Maak aan de onderkant van de tomaten een kruisje met een mes (het vel insnijden) en snij aan de boven kant , het velletje los in een cirkel, dompel deze tomaten 10 sec onder in kokend water en verwijder het velletje en het vruchtvlees van de tomaten. Snij de tomaat in kleine blokjes
Bereiding
Pel en maak de scampi's schoon ( als je ze even een 5 min in de magnetron in een bodempje water verwarmt, gaat het schoonmaken van de scampi's gemakkelijker én zijn ze sneller gaar in de wok)
Verwarm de wokolie, heet genoeg, zodat de scampi's goed dichtschroeien als je ze erin doet en dus de smaak goed in de scampi blijft.
doe er de fijngesneden ui en wortel bij doe er de knoflook bij dmv een knoflookpers
laat dit geheel goed garen en doe er op het laatste de tomaten bij
Doe er de witte wijn en een eetlepel tomatenpuree bij.
Voeg de room toe en laat het zachtjes pruttelen. Afmaken met wat dille, peterselie en citroensap.
Ik serveer dit altijd met frieten als het als hoofdgerecht dient, met stokbrood als voorgerecht of lunch.