RECEPT GEROOSTERDE KNOFLOOK KRUIDENSAUS

This pesto-like sauce would be great with just about any grilled seafood.

Bron: Epicurious

Saus gerecht uit Amerika

Ingredienten

  • 2 bollen knoflook met de kop er af gesneden
  • 1 el olie
  • 1,6 dl olie
  • 1 kopje grof gesneden peterselie
  • 4 ansjovisfilets, schoon gespoeld
  • 2 el kappertjes
  • 2 el grof gesneden basilicum
  • 1 el citroenschil raspsel (alleen het gele)

Bereiding

Oven voorverwarmen op 180C. Knoflook in een schaaltje zetten en bedruipen met de tl olie. Bedekken met folie. Ca. een uur roosteren tot de knoflook zacht is. Iets af laten koelen en dan de teentjes er uit drukken en alle knoflook samen pureren met een vork.

De knoflook met de peterselie, ansjovis, kappertjes, basilicum en en citroenschil in een keukenmachine doen en pureren. Als de motor loopt de andere olie rustig toevoegen tot een mooie massa ontstaat. Op smaak brengen met peper en zout.

Recept 12 keer bezocht en 2 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!