RECEPT OLIJF AUBERGINE TAPENADE

Don't just serve this simple garlicky spread as an appetizer. It's also delicious dolloped on top of some rare grilled ahi tuna or tossed with pasta. Caprial Pence.

Saus gerecht uit Amerika voor 6 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 grote aubergine
  • 0,5 dl + 1 el olijfolie
  • 1 kopje goede olijven, ontpit
  • 2 ansjovisfilets
  • 1 tl kappertjes
  • 4 teentjes knoflook
  • vers gemalen peper naar smaak

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 C.

Aubergine insmeren met olijfolie. Rooster de aubergine ca. 20 min. tot het vel bruin en blaasjes krijgt. Af laten koelen en pellen.

Aubergine, olijven, ansjovis, kappertjes en knoflook in een keukenmachine doen en goed mengen en pureren, als het goed gepureerd is olijfolie toevoegen en weer mengen tot een soort pasta ontstaat.

Serveren op kamertemperatuur met brood of iets dergelijks. Ook lekker bij een stukje vis/vlees.

Recept 20 keer bezocht en 21 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,2 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heerlijk heerlijk heerlijk die aubergine tapenade. nu nog het perfecte brood erbij en ... smullen maar

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie ik ben nu bezig de tapenade te maken,en ik denk dat het een heerlijke tapenade gaat worden.
ik laat het nog weten.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heel fijn. Deze tapenade. Ik denk dat ik de aubergine nog iets langer in de oven laat maar het resultaat is een hele lichte, lekkere iets bittere tapenade.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie standaard recept geworden als het 'hapjes-eten' op tafel komt...
bedankt voor deze tip!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik ga deze tapenade van de week maken. En ik weet zeker dat het gerecht gaat lukken succes verder met je recepten.