RECEPT PORT KNOFLOOKSAUS

Saus gerecht uit Amerika , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 dl fond (hangt af van waar je de saus voor gebruikt, vis voor vis, kip voor gevogelte, etc.)
  • 2 el boter
  • 6 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 dl port
  • 1 el bloem

Bereiding

Smelt 1 el boter, voeg de knoflook toe en bak tot lichtbruin, ca. 2 minuten. Voeg de port toe en kook dit 5 minuten. Voeg de fond toe en kook dit in tot er 2 dl overblijft. Meng de bloem met de boter en kneed dit goed. Roer dat door de saus tot die wat dikker wordt. Op smaak brengen met peper en zout.

Recept 2 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!