RECEPT PORT KNOFLOOKSAUS

Saus gerecht uit Amerika , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 2 dl fond (hangt af van waar je de saus voor gebruikt, vis voor vis, kip voor gevogelte, etc.)
  • 2 el boter
  • 6 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 dl port
  • 1 el bloem

Bereiding

Smelt 1 el boter, voeg de knoflook toe en bak tot lichtbruin, ca. 2 minuten. Voeg de port toe en kook dit 5 minuten. Voeg de fond toe en kook dit in tot er 2 dl overblijft. Meng de bloem met de boter en kneed dit goed. Roer dat door de saus tot die wat dikker wordt. Op smaak brengen met peper en zout.

Recept 23 keer bezocht en 4 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!