RECEPT BELIZIAN STYLE HABANERO HOT SAUCE

Recept voor een super hete saus, snijdt de chili's met handschoenen aan!

Om Buffalo wings te maken meng je wat van deze saus met gesmolten boter en hier dip je gefrituurde wings in.

Saus gerecht uit Amerika , geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 kleine ui, gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 1 kopje geraspte wortel
  • 4 dl water
  • 3 madame jeanet chilies, fijn gehakt
  • 3 el limoensap
  • 3 el witte azijn
  • 1 tl zout

Bereiding

Bak de ui tot zacht en voeg de wortel en het water toe. Breng aan de kook en zet laag, laten sudderen tot de wortel zacht wordt. Van het vuur halen. Voeg de chilis, azijn, limoensap, zout toe aan het wortel mengsel. In een blender doen en pureren. Op smaak brengen met zout en peper. Mengsel in een steriel flesje doen.

Recept 2 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie @Paul
Madame Jeanette en de Habanero behoren tot de zelfde peperfamilie Capsicum chinense. En het is niet waar dat de Habanero de heetste peper is.
De Habanero en Mme Jeanette scoren ong. 150.000 tot 350.000 op de Scovile schaal.

De heetste peper is echter de Bhut Jolokia die 800.000 tot 1.000.000 op de Scoville schaal scoort. Deze peper is ook vermeld in het Guiness book of records.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Madam Jeanette is iets geheel anders dan Habanero(de allerheetste peper verkrijgbaar) qua smaak is deze ook niet vergelijkbaar met de madam jeanette

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik was op zoek naar een sausje bij gefrituurde chicken wings en deze lijkt me erg lekker. Bedankt! Monique