RECEPT GEROOSTERDE AUBERGINEKNOFLOOK DIP

Recept van Epicurious

Tapas+Mezze gerecht uit Amerika

Ingredienten

  • 1 grote aubergine
  • 1 el olijfolie, + om de aubergine mee in te smeren
  • 1 bol knoflook, geheel met bovenkant eraf gesneden
  • 4 el citroensap
  • 2 el tahin
  • 3/4 kopje grof gesneden peterselie

Bereiding

Oven voorverwarmen op 225C.

Aubergine inprikken en insmeren met wat olie. Knoflook in folie doen met wat olijfolie bedruipen. Rooster de knoflook en aubergine, draai de aubergine na 30 minuten een keer om. Na ca. 45 minuten uit de oven nemen en af laten koelen.

Aubergine over de lengte halveren en het vruchtvlees er uit scheppen in een vergiet en uit laten lekken.

De knoflook uit de teentjes drukken en in een keukenmachine doen, voeg ook de aubergine, citroensap, tahin en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout. Goed mengen.

Serveren met pita repen.

Recept 12 keer bezocht en 14 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie bINNENKORT HEBBEN WE EN TAPAS FEEST EN DIT IS ERG LEKKER. oP DEZE MANIER HEBBEN DE VEGETARIERS OOK EEN LEUK EN LEKKERE SMUL AVOND.