RECEPT GEHAKTBALLETJES IN TOMATENSAUS

Recept voor gehaktballetjes, lekker als voorgerecht/tapas met stokbrood, een soort tapas.

Tapas+Mezze gerecht uit Italie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 6 el olijfolie
  • 750 gr. Tomaten
  • 80 gr gehakte uien
  • 1 laurierblaadje
  • 1/8 l vleesbouillon
  • 500 gr half om half gehakt (ongekruid)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 bosje peterselie, gehakt
  • 2 eieren
  • 3 el paneermeel
  • zout, versgemalen peper en een snufje paprikapoeder

Bereiding

De saus
2 el olie in een pan verhitten en daarin de fijngehakte ui op een laag vuur fruiten. De tomaten blancheren, het vel en de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine stukjes snijden. Bij de uien voegen. Het laurierblaadje toevoegen en de bouillon opgieten. Langzaam aan de kook brengen en saus afgedekt 30 min. Laten sudderen.

Het gehakt mengen met uitgeperste knoflook, de helft van de peterselie met de eieren en het paneermeel toevoegen en alles goed vermengen. Op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder. Dan vormen tot balletjes en bakken in wat olie.

De tomatensaus op smaak brengen met paprika, peper en zout en daarna de gare balletjes bij de saus doen en 10 minuten laten sudderen.

Recept 13 keer bezocht en 86 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Met een scheutje room of koffiemelk en een beetje italiaanse kruiden heerlijk!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie dit bedoel ik nou met lekker eten, subliem!!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik had er ook nog wat kaneel en komijn aan toegevoegd voor een Grieks tintje. En ik heb ook rundergehakt gebruikt en wat groene olijven aan de saus toegevoegd..

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie ik heb het met rundergehakt gemaakt en het smaakt heerlijk met pasta of macaroni TOP