VIDEO RECEPT CHINESE LOEMPIA

Recpept voor een lekkere snack. Bron: Kookse TV

Tapas+Mezze gerecht uit China

Ingredienten

  • Voor 12 Chinese loempia's
  • • 2 kipfilets
  • • 250 gr. witte kool
  • • 200 gr. taugé
  • • 5 bosuitjes
  • • klein blikje bamboescheuten
  • • 1 eetl. ketjap manis
  • • 2 theel. sambal badjak
  • • peper/zout
  • • 12 pangsitvellen (dunne loempiavellen, te koop op de diepvriesafdeling van de toko)
  • • 3 eetl. archide-olie

Bereiding

Download de Flash Player om een fimpje van de bereiding te zien.

1. Ontdooi de pangsitvellen.
2. Vries de kipfilet even in en snijd dunne reepjes van het vlees.
3. Was de taugé, spoel de bamboescheuten af met water en laat ze uitlekken. Snijd de bosui klein en de kool en bamboescheuten in flinterdunne reepjes.
4. Verhit de wok, doe de olie erin en bak de kip even aan. Doe er na twee minuten de kool bij en bak die ook twee minuten mee.
5. Doe de bosui, peper, zout, sambal, ketjap en bamboescheuten in de wok. Bak dit even.
6. Tot slot gaat de taugé in de wok en wordt even meegebakken.
7. Leg een pangsitvel met de punt naar boven. Maak de randen vochtig met water. Schep er twee eetlepels vulling op, vouw de onderste punt naar binnen. Vouw links en rechts naar elkaar toe en rol ze op. Maak de punten en randen nog even vochtig.
8. Frituur de loempia´s op 190ºC en draai ze na 4 minuten even om.

Recept 0 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!