RECEPT KNOFLOOK AARDAPPEL CHIPS

Recept om zelf chips te maken, eindelijk eens niet te veel zout en goed gebakken. Deze mogen!

Ook leuk om met de kinderen te maken.

Tapas+Mezze gerecht uit Amerika , geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 4 grote aardappels, geschild
  • frituurpan
  • 3 el boter
  • 1 el knoflook, geperst
  • 2 el peterselie, gehakt
  • 1 tl zout
  • 1/8 tl grof gemalen peper

Bereiding

Met een mandoline of een scherp mes, de aardappels in dunne plakjes snijden (1,5 mm). Goed afspoelen tot het water helder blijft. Daarna goed afdrogen, erg mag geen water meer op/aan zitten.

De frituurpan verwarmen tot ca. 160 graden, doe dit zorgvuldig te heet en de chips verbranden!

Frituur de chips in ca 3-4 porties, liever een portie teveel dan te weinig. Bij deze temperatuur en dikte duurt het ca. 15-20 minuten voor ze krokant en goudbruin zijn. Bewaar ze in een grote schaal of doos, ruim.

Smelt de boter op laag vuur en voeg de knoflook toe, zonder te bruinen. Schenk dit over de chips heen en voeg de peterselie, zout en peper toe en schut goed. Warm serveren.

Recept 7 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Maak de de schijfjes aardappel goed droog, dan plakken ze niet zo.

Geduldig afbakken en er bij blijven, uit de olie scheppen op ruim keukenrol.

De kids vonden het prachtig, zelf gemaakte chips!