RECEPT PRETZELS
De ultieme pretzels op smaak gebracht met knoflook en paprika-chilis.
Tapas+Mezze gerecht uit Amerika , geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.
Ingredienten
- 1/4 kopje maismeel
- 3/4 kopje water
- verse gist
- 2 el lichte basterdsuiker
- 1 ei
- 1 bol knoflook, geroosterd en geprakt
- zout,
- 1 tl gemalen zwarte peper,
- chilipoeder
- 3 tot 4 kopjes bloem
- 2 punt paprikas ontveld geroosterd, fijngehakt
- 1 spaanse peper ontveld geroosterd, fijngehakt
Bereiding
Meng water met gist enlos op. Klop hier de suiker, ei en knoflook in tot goed gemengd. Voeg 2 tl zout, peper en meng weer. Voeg dan 3 kopjes bloem toe en het paprika mengsel en meng goed tot je een mooi deegbal krijgt, eventueel extra bloem toevoegen.
Wrijf wat olie over de deegbal en doe in een schaal en bedek met een theedoek en laat rijzen tot dubbel in grootte, ca 1 1/2 uur.
Verwarm oven voor op 175 graden.
Verdeel deeg in tweeen en rol uit tot ca. 2 1/2 cm dik, liefst een vierkant. Snij hier reepjes van, netjes verdeeld. Leg de reepjes op de bakplaat en trek deze uit zodat ie net zo lang als de plaat is. Laat nog 30 minuten rusten.
Met ei oid de top bestrijken en daar wat chilipoeder, zout en peper op strooien.
Bak in de oven ca 20 tot 25 minuten en laat afkoelen op een rekje.
Lekker als snackje bij de borrel.