RECEPT FISH N CHIPS

Ons lekkerbekje maar dan net anders. Dit bier beslag is ook heerlijk met bloemkool.

Vis gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 2 kopjes bloem
  • 2 el bakpoeder
  • 1 el zout
  • 1 el knoflookpooeder
  • 2 tl suiker
  • 2 tl chilipoeder
  • 3/4 tl cayenne peper
  • 1 tl zwarte peper
  • 2 el olijfolie
  • 2-3 kleine glazen bier het beslag moet de dikte van pannenkoekenbeslag krijgen
  • 1 kg visfilet (wijting, pangasius, heek, kabeljauw, etc.) in repen van 3-4 cm breed
  • 1 kopje bloem om te bestuiven
  • frituurolie

Bereiding

Meng alle droge ingredienten van het beslag voeg dan de olie en beetje bij beetje het bier tot je juiste dikte ontstaat.

Verwarm de olie voor tot 170 C.

Bestuif de vis met bloem, haal door het beslag en laat langzaam in de olie zakken. Frituur 3-4 minuten tot goudbruin.

Serveren met tartaarsaus of remouladesaus met partje citroen/limoen.

Lekker met zelfgemaakte frites.

Recept 9 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 10 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Erg goed,