RECEPT ECHTE BELGISCHE FRIETEN!

Geen patat of pommes frites...maar een goei frietje! Zelfgemaakte vlaamse frietjes, erg gaat niets boven deze friet!

Groente gerecht uit Belgie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 800 gr bintje, gold of russett
  • Zout naar smaak toevoegen

Bereiding

Schil de aardappelen, was in stromend water en droog ze met een handdoek. Snij staafjes van 1 cm en maak een insnede aan een kant (zie foto). Verhit de friteuze op 140°C en bak (niet teveel in een keer) de frieten gedurende 4 a 6 minuten, afhankelijk van friteuze. De frietjes mogen nog niet gekleurd zijn, maar moeten wel gaar zijn. Dat test je door er met je duiim op een friet te duwen. Als de frite makkelijk plat gaat, zijn ze gaar. Laat ze uitdruppelen op huishoudpapier. Zet de friteuze nu op 190°C en bak de friten een tweede keer tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze uitdruppelen op huishoudpapier. Voeg wat zout bij de frieten en dien direct op met een goeie steak bearnaise.

Recept 14 keer bezocht en 10 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Jan, juist NIET afspoelen !!!!
dat zetmeellaagje geeft juist het extra krokante laagje, dus nooit afspoelen.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie De inkepingen maken de frieten of patat krokanter.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Nog beter is volgens mij om de frieten eerst een half uur in koud water te leggen om het zetmeel er wat uit te krijgen. En die inkeping? Waarvoor is dat dan?