RECEPT KABELJAUW MET BRIE

Vis gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 4 kabeljauwfilets van ca. 150 gram p.st.
  • 1/2 tl citroensap
  • 2 el bloem
  • 2 el boter
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 50 gram ontbijtspek in stukjes
  • ca. 200 gram brie, in stukjes
  • 2,5 dl witte wijn
  • 1 el pijnboompitten
  • 50 gram parmezaanse kaas

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Kabeljauw droog deppen en bestrooien met bloem, citroensap en zout.

Kabeljauw in hete boter bakken, tot goudbruin.

Ovenschaal invetten met boter en daarin de kabeljauw leggen met de paprika, ontbijtspek en brie. Daarover de wijn, pijnboompitten en parmezaan.

Ca. 15-20 minuten bakken in de oven.

Recept 23 keer bezocht en 63 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Ik heb hem net klaargemaakt, een lekker snel gerecht. Met de rauwe ham een echte aanrader!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Heerlijk!
Ik heb ook in plaats van spekjes rauwe ham gebruikt!

Heerlijk, het uitproberen waard!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie echt heel lekker.
ik heb i.p.v spek rauwe ham gebruikt.