RECEPT GEROOSTERDE ZEEDUIVEL MET PARMAHAM, AIOLI EN WIJNJUS

Recept van BBC - Gary Rhodes.

Vis gerecht uit Groot Britannie voor 6 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 6 Zeeduivel staarten, ontvelt
  • bloem om te bestuiven
  • wat gesmolten boeter
  • 2-3 el olie
  • 6 plakjes dunnen parmaham
  • zout en peper naar smaak
  • Aioli
  • Om te garneren (optioneel)
  • 150 ml rode wijn vis jus
  • 2-3 el citroenolie
  • waterkers
  • 1 limoen/citroen in 6 stukken verdeeld

Bereiding

Verhit de oven voor op 200C.

Kruid de vis met zout en peper en bestuif dan licht met bloem. Bestrijk de presentatiekant met de gesmolten boter. Verhit in een pan 2 el olie, bak eerst de boterkant mooi bruin en dan de andere kant. Plaats dan in de oven en rooster nog zo'n 8-10 minuten.

Als de vis in de oven ligt kun je de parmaham bakken. Doe iets van olie in de pan en bak de parmaham krokant. Olie bewaren. HIermee gaan we de vis-wijn jus maken. Als de ham krokant is kn je die in de oven krokant houden.

Als de vis klaar is deze nog 2 minuten laten rusten buiten de oven.

Om de vis-wijn jus te maken. Kook wat visfond met wat rode wijn in, in de pan waar je de parma ham hebt gebakken. Inkoken tot de goed smaak ontstaat, eventueel op smaak brengen met peper en zout. Laat er ook nog een klontje boter in smelten.

Serveren. Leg de vis op een warm bord, bedruip met wat van de jus en eventueel wat citroenolie/waterkers. Leg een plakje parmaham op de vis. Leg daarnaast een flinke lepel aioli of doe die in een klein schaaltje op het bord of geheel apart.

Serveren met verse groenten en iets van aardappelpuree of gegratineerde aardappels.

Recept 1 keer bezocht en 39 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!