RECEPT FISH N CHIPS NOUVEAU
Recept voor fish and chips nieuwe stijl. Dit is pas lekkere fish 'n chips ;-) Genieten geblazen tenminste als je van tonijn houdt!
Vis gerecht uit Groot Britannie voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue, voor kerst en andere feestdagen.
Ingredienten
- 4 tonijnsteaks a 175 gr.
- 4 grote rode aardappels, in grove stukken gesneden met goed schoongemaakte schil
- 4 teentjes knoflook, gepeld (nog wel heel)
- 1 tl grof zeezout
- 2 spaanse pepers
- 100 gr. mayonaise
- 1 el ghakte bladpeterselie
- 2 el olijfolie
- 2 el gemengde peperkorrels
Bereiding
Maak van de knoflook een pasta en bestrooi met zout. Snijd de pepertjes fijn (zonder zaadjes als je van wat milder houd). Roer de knoflook, pepertjes en peterselie door de mayonaise en zet apart.
Hussel de aardappelparten door de olijfolie, tot overal bedekt. Rooster deze stukken (liefst boven een bbq) 6-8 minuten met wat zout, tot mooi goudbruin.
Kneus de peperkorrels in een vijzel en druk deze in de tonijnfilets. Rooster deze (liefst boven een bbq) ca. 2 minuten per kant tot nog mooi rose van binnen. Bestrooi met wat zout.
Leg de aardappelpartjes in het midden van 4 borden, leg daar de tonijn op en schep er een flink lik rode-peper mayo op. Serveer de rest van de mayo apart.