RECEPT DAGING SMOOR

Recept voor indonesische 'hachee', zacht, zoet gestoofd rundvlees. Bron: Kokkie Blanda

Vlees gerecht uit Indonesie voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 400 gr magere runderlappen
  • 1 lombok, zonder zaadjes
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 sjalotten
  • 1 tl zwarte peper
  • 1/2 tl nootmuskaat
  • 1/4 tl gemalen kruidnagels
  • zout naar smaak
  • scheutje azijn
  • 2 el olie
  • 1 tomaat, ontveld
  • 4 el ketjap manis, van die dikke
  • 1 el goelai djawa
  • 300 ml water

Bereiding

Maak een boemboe van de uien, knoflook en lombok.

Verhit de olie in een wok/wadjan en fruit daarin de genipperde uien, de knoflook en de overige kruiden met wat zout.

Bak het vlees rondom bruin. Snijd de tomaat in stukjes en doe deze tezamen met de ketjap, djawa, een scheutje azijn en het water bij het vlees en laat dit 3 uur zachtjes stoven.

Eventueel wat water en ketjap toevoegen.

Recept 4 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!