RECEPT CHORIZO MET CHAMPIGNONS EN SPINAZIE

Een snel en makkelijk gerecht met een Spaanse twist

Vlees gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 3 el olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 250 gram chorizo, één hele worst, in de lengte gehalveerd en vervolgens in schijfjes gesneden
  • 100 gram gekookte ham, één dikke plak, in blokjes gesneden
  • 1 bakje champignons, in schijfjes
  • 75 ml droge sherry of witte wijn
  • sap van halve citroen
  • 1 tl tijm
  • 1 tl basilicum
  • 1 tl salie
  • peper en zout
  • snufje cayennepeper
  • 300 gram verse bladspinazie (eventuele dikke steeltjes verwijderd)
  • 75 ml slagroom
  • 1 el pijnboompitten, licht geroosterd in droge koekenpan

Bereiding

Verhit de olijfolie in een grote braadpan en fruit hierin de ui en knoflook glazig. Voeg de chorizo en ham toe en laat 3 minuten bakken. Doe de champignons erbij en laat weer 3 minuten bakken. Giet de sherry of witte wijn erbij en laat even inkoken. Voeg het citroensap en de kruiden toe en laat het geheel met het deksel op een kier 5 minuten zachtjes sudderen.

Doe nu de spinazie erbij, meng alles goed, en laat 2 minuten onafgedekt meestoven tot hij wat geslonken is. Voeg de slagroom en pijnboompitten toe en laat alles nog 1 minuut doorwarmen.

Serveer met brood of aardappelpuree.

Recept 14 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie
Prachtig gerecht ! Mooie balans van smaken, geuren en kleuren.

Ken de italiaanse versie hiervan maar ben verast. Heb zelf witte wijn bebruikt en een eetlepel basilicumpasta.

groet
Joost