RECEPT GEHAKT STROGANOFF

Vlees gerecht uit Nederland voor 4 personen

Ingredienten

  • 500 gr rundergehakt
  • 2 wortelen
  • 1 grote ui
  • 1 rode of groene paprika
  • 100 gr champignons
  • 1/4 dl water
  • zout
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 1 theel cayennepeper
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 bekertje zure room
  • boter

Bereiding

Smelt een klontje boter in een ruime braadpan. Bak het verkruimelde gehakt even aan.
Snijd de groenten in stukjes, borstel de champignons en snijd ze in plakjes en bak dit alles met het gehakt mee.
Voeg het zout, het paprikapoeder, de cayennepeper, de tomatenpuree en wat water toe, leg het deksel op de pan en laat een half uur sudderen.
Neem de pan van het vuur en roer er de zure room door.
laat daarna niet meer koken.
Serveer met rijst of burghul. Lekker met groene sla.

Recept 12 keer bezocht en 22 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Lekker recept met 4 soorten rijst. De saus deed ons wel sterk denken aan Bolognaisesaus? Wat is het verschil eigenlijk?

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb het gerecht klaargemaakt voor mijn kookgroepje en ze vonden het heerlijk. Een aan te bevelen recept!

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Altijd naar de dokter luisteren.

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie ok, maar 1 theelepeltje cayenne is te veel! Ook lekker met wat peterselie, lavas, venkelpoeder en dat soort geurige kruiden.