RECEPT AARDAPPELTAART MET BACON

Een hele lekkere en hartige taart

Vlees gerecht uit Nederland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 600 gr.aardappels
  • olie
  • 4 ons bacon in reepjes
  • 1 grote ui
  • 3 tenen knoflook
  • 5 eieren
  • peper,zout
  • wat peterselie
  • 1 springvorm van 24 cm doorsnee

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.Schil en kook de aardappels,en snijd die in blokjes.Maak de uien schoon en maak ze klein.Maakde knoflook schoon,en snijd die in dunne plakjes.In een kom de eieren loskloppen met wat zout en peper.In een koekepan de olie verhitten en de bacon plm.1 minuut zachtjes bakken.Schep de aardappels en het uimengsel door de losgeklopte eieren.Springvorm invetten,en het aardappel-ui mengsel erin scheppen.Strijk de bovenkant glad.In het midden van de oven de aardappeltaart in 25 min.bakken.Even een beetje laten afkoelen en dan de rand van de springvorm verwijderen. Smakelijk eten.

Recept 8 keer bezocht en 44 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!