RECEPT CHINESE KOMKOMMERSALADE

Recept voor een frisse en kruidige salade

Salade gerecht uit China voor 4 personen, geschikt voor op of bij de barbecue.

Ingredienten

  • 1 grote komkommer
  • zout
  • 4 el lichte Chinese sojasaus
  • 1 rode peper (fijngehakt) of 1 tl sambal
  • 3 tl sesamolie
  • 2 1/2 el rijstwijn of sherry
  • 1/4 tl Chinese vijfkruidenmix
  • 2 el fijngehakte koriander

Bereiding

Haal in de lengte dunne reepjes schil van de komkommer zodat je een wit-groen gestreept effect krijgt. Snijd hem dan in de lengte doormidden en haal met een theelepel de zaadlijsten eruit. Snijd beide helften nog een keer in de lengte doormidden en vervolgens in stukjes van 5 cm. Strooi er flink wat zout over en laat 30 minuten staan. Spoel ze af en dep ze droog.

Doe de stukken komkommer met de overige ingrediënten (behalve de koriander) in een pan en breng aan de kook. Laat 3-4 minuten zachtjes sudderen en voeg de koriander toe. Laat het gerecht vervolgens afkoelen. Zet het 2 uur in de koelkast en serveer.

Recept 10 keer bezocht en 20 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 7 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie Was wel lekker alleen iets teveel sojasaus gebruikt dus te zout. En geen koriander, want dat lust ik niet. Zag er ook apart uit.