RECEPT PAPRIKAS MET ANSJOVIS EN KAPPERTJES

(Peperoni alla Piemontese)

Salade gerecht uit Italie voor 4 personen

Ingredienten

  • 4 paprika’s
  • 6-8 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1-2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 volle eetl kappertjes, fijngehakt
  • enkele takjes oregano, fijngehakt
  • 4-5 eetl olijfolie

Bereiding

Rooster de paprika’s 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 C) tot ze zacht zijn. Doe ze in een plastic zak, sluit de zak goed af en laat ze tien minuten liggen. Haal de velletjes eraf, verwijder de zaadjes en snijd ze in reepjes. Meng ze met de rest van de ingrediënten. Laat even intrekken.

Uit: De Italiaanse Keuken, Claudia Roden.

Recept 11 keer bezocht en 12 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Panzanella van zuurdesem
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,7 obv 3 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijke salade. Je kunt ook ontvelde paprika in potten kopen, spaart tijd en moeite.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Geweldig. Uitstekende combinatie.!! Heerlijk op een zomerse avond met een stuk stokbrood en een glaasje wijn.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Toegepast tijdens oudejaarsdinner 2001/2002.
Reacties van iedereen waren zeer positief.