RECEPT CHAMPIGNONPATE

Tapas+Mezze gerecht uit Rusland voor 8 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 350 gram champignons (of beter nog, een combinatie van diverse paddestoelen), fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 100 gram boter
  • 2 el droge sherry
  • 75 gram Hüttenkäse
  • 75 gram naturel roomkaas
  • 1 bosje peterselie, fijngehakt
  • 2 el dragon, fijngehakt
  • zout en peper

Bereiding

Smelt de boter op halfhoog vuur in een grote koekenpan en bak daarin de champignons en de ui. Voeg na 3-4 minuten de sherry toe en haal van het vuur.
Roer de twee kazen en de kruiden door elkaar in een schaal en meng er het champignonmengsel door. Strijk de bovenkant glad en dek de schaal af. Zet de paté minstens een dag in de koelkast, zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen.

Tip: Serveer het met stukjes roggebrood i.p.v. toast.

Recept 25 keer bezocht en 22 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een fijne ambachtelijke paté, lijkt me prima recept voor de kerst. Ga het zeker proberen!