RECEPT GEVULDE EIERPANNEKOEKEN

Deze pannekoeken hebben een vulling van varkensvlees en champignons. Je kunt het vlees ook goed door garnalen vervangen.

Tapas+Mezze gerecht uit China voor 4 personen

Ingredienten

  • 6 grote eieren
  • zout en witte peper
  • 1 1/2 el Chinese rijstwijn
  • 2 el lichte Chinese sojasaus
  • 100 gram varkensfilet, in kleine stukjes
  • 50 gram champignons, fijngehakt
  • 2 lente-uitjes, fijngehakt
  • 2 tl fijngehakte verse gember
  • 1 tl suiker
  • olie om te bakken

Bereiding

Verhit 1 el olie in een koekenpan of wok en roerbak daarin het vlees, de champignons, lente-uitjes, gember en zout en peper 3-4 minuten. Voeg 1 el rijstwijn, 1 1/2 el sojasaus en de suiker toe en bak nog 1 minuut. Doe het mengsel over in een kom.

Klop de eieren met zout, peper, 1/2 el rijstwijn en 1/2 el sojasaus.

Veeg de pan schoon en verhit 1/2 el olie. Schep er voorzichtig 1/4 deel van het eiermengsel in en laat even bakken. Als de onderkant van het ei gestold is en de bovenkant nog vochtig schep er dan in het midden 1/4 deel van het vleesmengsel op. Vouw de pannekoek dicht en druk de randen op elkaar. Laat nog 2 minuten bakken en haal uit de pan. Houd warm en bak zo nog 3 pannekoeken.

Serveer ze met zoete chilisaus.

Recept 3 keer bezocht en 3 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Was niet zo moeilijk als het leek en smaakte uitstekend!