RECEPT GEVULD BLADERDEEG
Te eten als snack en als hoofdmaaltijd.
Tapas+Mezze gerecht uit Italie voor 4 personen
Ingredienten
- GEVULD BLADERDEEG vegetarisch
- 1 doosje bladerdeeg of 7 plakjes
- 75 gram blauwschimmelkaas
- 75 gram geitenkaas
- 75 gram geraspte oude kaas
- 2 eetlepels olie
- 2 tomaten
- 2 uien
- een schijf boterpompoen
- 20 gram pijnboompitten
- verse peper
- 1 theelepel kervel
- 2 theelepels peterselie
- ½ theelepel tijm
- 1 theelepel bieslook
- 1 eetlepel groene pesto
- 1 eetlepels paneermeel
- 1 ei
Bereiding
wok
deegroller
schaal
bakblik
Het bladerdeeg uit de natuurwinkel bestaat uit 2 plakken en heeft nogal wat tijd nodig om te ontdooien. De plakjes bladerdeeg zijn veel sneller ontdooit.
Ik heb het bladerdeeg uit de natuurwinkel genomen en terwijl dat ontdooit kun je de uien, de in stukken gesneden en van pitten ontdane tomaten en de in stukken gesneden boterpompoen bakken. Boterpompoen is zoet en heerlijk en kun je ook heel goed rauw eten. Daarna voeg je de kruiden, verse peper en pesto toe. Zet daarna het gas uit en laat het gerecht afkoelen.
Verkruimel de kaas in een schaal en voeg er de paneermeel, pijnboompitten en het ei aan toe. Voeg er het afgekoelde mengsel aan toe en roer nogmaals zorgvuldig.
Rol het bladerdeeg uit en plak de stukken aan elkaar. Leg hier de vulling op en maak de rand nat en plak de rol stevig op elkaar. Leg de rol dan op een ingevet bakblik en bak het bladerdeeg in 30 min goudbruin bij 200 graden.
Serveer het gevulde bladerdeeg met een frisse salade.