RECEPT ZWARTE OLIJVEN TAPENADE

Recept van Tonny Leeflang

Tapas+Mezze gerecht uit Italie , geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 500 gr zwarte olijven zonder pit
  • 25 gr kappertjes
  • 4 in zout ingelegde ansjovisfilets
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • 1 mespunt oregano
  • 1 1/4 dl olijfolie

Bereiding

Laat de keukenmachine draaien, doe dan pas alle ingrediënten via de vulopening in de kom en laat draaien tot een smeuïge, niet geheel homogene pasta.

U kunt de olijven vervangen door halfgedroogde tomaten op olijfolie of door zelfgedroogde tomaten (het allerlekkerst).

In plaats van oregano kunt u ook vers korianderblad toevoegen.
Gebruik geen in olie (die het gerecht een vissige smaak geeft), maar in zout ingelegde ansjovis.

Voeg geen zout toe; daar zorgen de ansjovisfilets voor.

Recept 6 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heel goed recept, tenminste volledig zoals je het origineel behoort te maken!