RECEPT PATATAS BRAVA EN PATATAS ALIOLI

Spaanse aardappels

Tapas+Mezze gerecht uit Spanje voor 2 personen

Ingredienten

  • 2 medium aardappelen, geschilt en in blokjes van een 3/4 cm gesneden.
  • zout
  • Aioli saus (recept volgt)
  • Tomatensaus (recept volgt)
  • Alioli
  • 1 kopje mayonaise
  • 4 teentjes knoflookgeperst
  • Goed mengen, eventueel wat verdunnen met citroensap en/of water.
  • Tomatensaus
  • 3 middelgrote fijngesneden tomaten
  • 2 el olijfolie
  • 2 el geraspte ui
  • 1 teentje knoflook gehakt
  • 1 el tomatenpuree
  • 1/4 kopje witte wijn
  • 2 el water
  • 1 tl gehakte peterselie
  • 1 gedroogd spaans pepertje/chili
  • scheutje tabasco
  • 1 laurierblad
  • 1/8 tl suiker
  • zout en peper

Bereiding

Ovenschaal invetten en aardappels erover verdelen. Aardappels bestrijken met olie en bestrooien met zout. In de oven 45 min. bakken op 180 C of tot mooi goudbruin, af en toe opschudden.
Om de tomatensaus te bereiden wat olie in een pannetje verhitten. Uien en knoflook fruiten, tomaten toevoegen en nog eventjes bakken, tomatenpuree, wijn, water,peterselie, chili, tabasco, laurierblad, suiker en zout en peper naar smaak er door roeren. Voor 30 min. laten sudderen, de saus moet niet te dik zijn.
Om te serveren aardappels in een schaaltje doen en wat saus naar keus er overheen scheppen.

Recept 1 keer bezocht en 129 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 6,2 obv 5 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Aļoli wordt traditioneel ZONDER ei gemaakt. Tegenwoordig doet bijna iedereen er ei bij zodat het beter bindt, maar het originele recept is zonder ei, alleen knoflook, olijfolie, zout, peper en evt. wat citroensap.
Het kan dus inderdaad best zo zijn dat als je het van een rasechte Spanjaard leert, je het ook gewoon met ei leert maken.

Bron: Culinaria Espańa

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Volgens een echte spanjaard is het mayo+peterselie+veeeeeel knoflook

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Een ding weet ik zeker. In de echte alioli wordt rauw-ei gebruikt. Restaurants mogen dit echter niet serveren en kiezen dus voor majo.

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Aliolo wordt niet van mayonaise gemaakt, dus er zit ook geen ei in!!!
Aļoli wordt WEL van mayonaise gemaakt, daar zit dus wel ei in.
Salve Y@

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Geen ei? Wat zit er in mayonaise, denk je????

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie In alioli wordt GEEN ei gebruikt. Alleen knoflook, olijfolie, beetje zout en veel uithoudingsvermogen

Datum
Naam
Waardering 7 van 10
Reactie je kunt ook 2 a 3 tenen knoflook klein snijden dan een ei erop dan olijfolie zoveel dat je denkt nodig te hebbem alles in een maatbeker dan mixen en de staafmixer op de bodem laten staan tot er een witte rand verschijnt daarna milimeter voor milimeter naar boven halen en door mixen tot alle olie weg is dat is de echte ajillo in spanje geleerd van een echte spanjaard aldaar

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie tip: voor een echt lekkere ailoli:
kook de knoflooktenen eerst kort in water, de smaak wordt dan fluweelzacht!