RECEPT CEVAPCICI

Tapas+Mezze gerecht uit Joegoslavie , geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 500 gram lamsgehakt
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 geklopt ei
  • 5-6 druppels tabasco
  • 1 tl oregano
  • 1 tl zout
  • 1 tl paprika
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 3-4 el bouillon

Bereiding

Meng alle ingredienten. Vorm hiervan worstjes van een vinger dik en een vinger lang. Laat die in de koelkast opstijven. Je kunt ze dan invriezen of grillen.

Het lekkerst op de bbq natuurlijk maar ook in een grillpan erg smakelijk. Serveren met rauwe uiringen en ajvar (een joegoslavisch mengsel van paprika, ui, tomaat enzo. erg lekker) eventueel op een broodje maar ook lekker als hapje bij een feestje.

Recept 60 keer bezocht en 165 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,7 obv 23 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ja vanavond gaan ze weer op de BBQ, smullen maaaaarrrrrr :)

Datum
Naam
Waardering 5 van 10
Reactie goed

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ook van de lidl zijn ze erg lekker, als je geen zin zou hebben ze zelf te maken.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Oeeh echt top eten is dat (A),,
echt er zijn nog veel meer lekkere Joegoslavische geregten die er niet bij staan, wel jammer:P
maar Cevapi zij zo lekker en als ze dnn net van de BBQ komen hmmm... als je echt lekkere wilt proeven en niet naar Kroatie, BosniŽ of serviŽ wilt of kan gaan moet je naar een echt Joegoslavisch restaurant gaan daar zijn ze namelijk ook altijd supper lekker

xx.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie de spa rood doe je in het gehakt als je t mengt. een klein scheutje, het geeft net meer luchtigheid aan het mengsel! doen ze in servie meestal, zoals je het ook gebruikt in plescavica, een supergrote hamburger

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie wat is dat toch met die spa rood ??? is dat ipv die boulion ??

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Voor mij blijft dit toch echt HET gerecht van thuis. Ben zelf een enorme Bosnisch-Servische JOEGOSLAAF en carnivoor (wat eigenlijk op hetzelfde neerkomt):D. Dit blijft toch HET gerecht voor mij, dit recept is veruit vrijwel IDENTIEK aan de betere CEVAPI uit Bosnie. Let wel alle Nederlandse lezers; onze moslim buren in Bosnie maken de allerbeste CEVAPCICI die verkrijgbaar zijn in de Balkan. De Servische en Kroatische zijn best te pruimen voor mij, maar de echte typisch Bosnische moet je in Sarajevo en Zenica eten. Als je ooit in Sarajevo bent, ga naar Hakiki's vreterij. Ook in Banja Luka is een ABSOLUTE MUST voor dit gerecht, een plek genaamd 'Mujo'. Bosnisch als wat, al jaren lang komen de meest beroemde CEVAPI uit Banja Luka (mede door de vierkante vorm) en die van Mujo waren altijd al de beste, naast die uit Sarajevo.
Dank voor het verspreiden van het goede recept voor dit gerecht en erg veel kookplezier aan de Neerlandsche buurtjes die geinteresseerd zijn! Geniet ervan en pozdravi aan alles en iedereen overal vandaan:)!. PRIJATNO!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie ben getrouwd met een servier en de cevapcici is erg lekker, viel ook bij hem in de smaak, al is ie t lekkerst met varkensvlees, een beetje vegeta en spa rood!

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik persoonlijk vind het toch lekkerder als er ook een klein beetje ui in zit. Maar uiringen erbij is inderdaad ook lekker, vooral rode ui waar nog wat citroensap overheen is gesprenkeld. En ajvar is inderdaad ook heerlijk. Tof recept.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een heerlijk gerecht en niet moeilijk te maken. De ajvar kun je gewoon bij de Turkse toko kopen kant en klaar in potjes.

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie als wij ze maken, dan is het alleen met varkensvlees en wij doen er spa rood in .. hmmmmmm

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Een lapje spek (voor op brood weet je wel, dunne plakjes) er omheen rollen en dan bakken! OOOOOO da pojedes prsti!!! HEERLIJK. Cevapcici kan je tegenwoordig kant en klaar bij de Lidl kopen, maar in bosnie zijn ze nog het aller lekkerst! lekkerder dan in kroatie of servie, hmmm met lekkere ui partjes er bij en overheerlijk brood! groetjes Tamara

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Hoi , Ik kom ook uit kroatiŽ en dit recept is en een aanrader.Ik heb het veel gegeten toen ik in KroatiŽ was.Ook wel met Lepina in een restaurant.
Ik zelf vind het lekkerder met varkensvlees.
Maargoed dat is mijn smaak.

Groetjes

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie Cevapcici zijn heel lekker. In heel joegoslavie worden ze gegeten.Ik vind het persoonlijk lekkerder als er varkensvlees in zit. Met lamsvlees vind ik het niet lekker maar smaken verschillen. Cepavcici smaken het best als je uien erbij eet en als je ze in een LEPINJA eet. Dat is een soort broodje, dat krijg je meestal als je CEVAPCICI in een restaurant besteld. Je hebt verschillende soorten cevapcici, zoals je sis cevap, en de banjalucki, srpski etc ect. Wat er ook veel op lijkt kwa smaak is de pljeskavica. Het heeft dezelfde ingredienten maar het is alleen in de vorm van een hamburger.

Het is leuk dat nederlanders onze gerechten lekker vinden. xxx jelena

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Mag ik weten welke slager dat is in Weesp? En zijn dat dť Cevapcici kruiden?

Groetjes

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik heb een vriendin wonen in Portoroz en daar heb ik het leren eten. Via een slager in Weesp ben ik aan de kruiden gekomen en de hele familie eet er van.
Ze zijn er allemaal aan verslaafd. En je kunt het net zo pittig maken als jezelf zilt.
Heerlijk met stokbrood of zo uit de hand.
De kruiden zijn ook in Franrijk terecht gekomen. Ik ben er trots op om te mogen zeggen dat ik het heb leren eten.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Een echte aanrader!!!

Ben gemaakt in Joegoslavie, geboren in nederland. Ik heb veel tijd door gebracht in joegoslavie. Dit recept is "as close as it gets" misschien iets meer knoflook, maar dat is persoonlijk. Trouwens sambal in plaats van tabasco werkt ook goed!!!


Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ik ben hier geboren, ik ben 12 jaar oud, en mijn vader komt uit montebegro, mijn moeder komt uit kosovo!!! ik ben moslim en hou van cevapcici!!! jammer dat erg geen 10+ bij staat=D doejjj kusjes aan de pure joego's

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ik ben ook puur joegoslaaf =) en ik vind het erg lekker, ik ben ook hier geboren, ik heet izabela Gutic, cevapcici heb ik in tivat met mijn vader in een restaurant gegeten, dus ik ben wel moslim, alleen vind ik het jammer dat nederland buitenlandse recepten ook gaat doen hier, verder lekkkerrrrzzzz!

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik wou effe zeggen dat ik het recept HEERLIJK vond...Ik ben zelf helemaal joegoslavisch, maar ik ben in Nederland geboren... Mijn moeder en mijn vader wonen al 30 jaar in Nederland, maar we hebben dit nog nooit gegeten, omdat mijn moeder moet huilen als ze terug denkt aan Joegoslavie. Ik heb toen zelf dit recept gemaakt en ze barstte van blijdschap in tranen uit...

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ben half Joegoslavisch en dit is een van de lekkerste gerechten! Heerlijk die uitjes erop! mmm

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik ben naar kroatie geweest op vakantie, en toen ik deze cevap cici at eed het me gelijk aan kroatie denken. Je kan er eventueel ook wat peterselie in doen. En jammer dat het recpet van ajvar er niet bij saat.

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie Ik ben zelf half kroatisch en ben heel erg dol op cevapcici. Ik zie heel vaak dat men uien in het gehakt doet i.p.v er los bij. Briljant dat het hier goed staat! Ik heb zelf ook een website waar ook recepten op staan ook cevapcici, en er staat ook nog een woordenboek op van het Nederlands naar Kroatisch. Have a look. Dober Tek! http://natali.mine.nu het klopt dat er geen www voor staat.

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Ik heb al verschillende recepten " Cevapcici " ge-probeerd maar dit vind ik toch echt wel de lekkerste.

Datum
Naam
Waardering 10 van 10
Reactie ik kom zelf uit kroatie waar het ook gegeten wordt.
jammer dat er geen vegeta in wordt gebruikt maar toch vind ik het zoooooo lekker

Datum
Naam
Waardering 6 van 10
Reactie Jammer dat het recept van ajvar er niet bij staat

Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heerlijke worstjes. Ik had meteen een flinke verzameling gemaakt en ingevroren. Heerlijk op een broodje met wat rauwe rode uien en wat ajvar. Of in stukjes op de prikker, koud/lauw bij de borrel.