RECEPT PITABROODJES MET KIPVULLING

Tapas+Mezze gerecht uit Turkije voor 6 personen, geschikt voor kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 1 kg Kipfilets(in dunne plakjes)
  • 1/2 theel Zout
  • 1/2 theel Peper
  • 1/2 theel Kardemom
  • 1/2 theel Kaneelpoeder
  • 1/4 theel Kruidnagel gruis
  • 1/4 theel Gemalen Piment
  • 1/4 theel Cayennepeper
  • 2 eetl Citroensap
  • 2 eetl Olijfolie
  • 6 Pitabroodjes
  • 6 Slabladeren
  • 1 Ui (klein gesneden)
  • Houmous (zie ander recept)
  • Basilicum
  • Uienringen

Bereiding

Schep in een kom de plakjes kip , het zout, de peper,
de kardemom, de kaneel, het kruidnagelgruis, de piment,
de cayennepeper en het citroensap door elkaar. Laat de
kip 4-6 uur of tot de volgende dag marineren. Verhit een
wok tot hij zeer heet is en laat de olijfolie over de boden
en zijkant uitlopen. Leg de plakjes kip in 2 porties na
elkaar in de wok en roerbak ze vlug zodat ze niet
aanbakken. Bak ze niet langer dan 2-3 min. Schep ze op
keukenpapier om uit te lekken.

Verwarm de grill voor. Leg de pita's op het grillrooster en
grilleer ze ca 2 min tot ze opzwellen en goudgeel worden,
keer ze halverwege. Halveer de holle pita's overdwars en
leg in elke holte een slablad. Verdeel de kip over de
broodjes, Strooi er de snippers ui over en schep er wat
houmous bij. Garneer met toefjes basilicum en uienringen

Recept 12 keer bezocht en 13 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Andere recepten die mogelijk interessant zijn

Turkse roereieren
 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 9 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie Heel lekker jong, ook lekker als je bij de salade slasaus bij doet