RECEPT TORTILLA VAN AARDAPPEL

Recept voor de beroemde tapa van een tortilla van aardappel en ei

Tapas+Mezze gerecht uit Spanje

Ingredienten

  • Voor 8 porties.
  • 750 gr. aardappels, in dunne plakjes
  • 350 ml. olijfolie
  • zout naar smaak
  • 6 eieren

Bereiding

Verhit de olie in een grote koekepan, niet te heet. Voeg de aardappels toe en bak ze op matig heet vuur. Ze moeten niet verkleuren en wel zacht worden. Dit kost ca. 20 minuten.

Uit de pan nemen en uit laten lekken.

Klop de eieren lichtjes en voeg wat zout toe. Meng de aardappels met de eieren.

Verhit een beetje olie in dezelfde pan en verdeel het ei mengsel over de pan. Bak dit op laag vuur ca. 2 minuten. Af en toe schudden om plakken te voorkomen.

Dan omdraaien en nog 2 minuten zachtjes bakken. De tortilla moet niet te droog zijn van binnen.

Koud en warm te eten.

Recept 14 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Bezoekers hebben hier nog geen recensie opgegeven. Voer nu uw reactie in!