RECEPT BIETEN EN KIKKERERWTENDIP

Een frisse en fraai gekleurde dip

Tapas+Mezze gerecht uit Griekenland , geschikt voor op of bij de barbecue, kinderen of met kinderen te maken.

Ingredienten

  • 250 gram gekookte bieten
  • 250 gram gekookte kikkererwten
  • 100 ml olijfolie extra vergine
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 50 gram geroosterde amandelen
  • 2 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 1 el rode wijnazijn
  • 1 el verse dille
  • zwarte peper en zout

Bereiding

Doe alle ingrediënten behalve de yoghurt en de peper en zout in een blender en laat deze draaien tot er een fijne puree is ontstaan. Roer de yoghurt en peper en zout naar smaak erdoor en zet het mengsel een paar uur in de koelkast zodat de smaken zich kunnen ontwikkelen. Serveer met stukjes pitabrood.

Recept 10 keer bezocht en 0 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8 obv 1 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie prima dip wat je niet meteen zouz eggen als je de ingredienten ziet, maar het was de moeite waard