RECEPT BERLIJNSE KIPRAGOUT

Gevogelte gerecht uit Duitsland voor 4 personen, geschikt voor voor kerst en andere feestdagen.

Ingredienten

  • 1/2 liter kippenbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • sap van halve citroen
  • 500 gram gekookte kip, in stukjes
  • 200 gram gekookte ham, in stukjes
  • 150 gram champignons, in schijfjes
  • 200 gram asperges, schoongemaakt en in stukjes van 2 cm
  • 1 1/2 el kappertjes
  • 1 potje zure room
  • zout en peper

Bereiding

Giet bouillon, wijn en citroensap in een pan en breng aan de kook. Roer er de champignons en de asperges door en laat 10 minuten sudderen met het deksel op de pan.
Doe nu de kip, de ham en de kappertjes erbij en laat nog 5 minuten sudderen.
Roer de zure room erdoor en zout en peper naar smaak.
Serveren met rijst of gekookte aardappels.

Recept 7 keer bezocht en 16 keer doorgestuurd, toegevoegd op door .

 

Reacties op dit recept:

VOEG EEN REACTIE TOE


Waardering 8,5 obv 2 recensies/beoordelingen.
Datum
Naam
Waardering 9 van 10
Reactie heeeerlijk, een van de lekkerste dingen die ik in tijden op heb. had t wel wat gebonden met allesbinder. toppertje deze....

Datum
Naam
Waardering 8 van 10
Reactie heerlijk beetje anders als vol e vent

de opmerking van bart is terecht.

dit mag bij de snelle gerechten, jan

Datum
Naam
Waardering Commentaar
Reactie Ik heb het gemaakt met een groot blik aspergesoep als basis en dan gewoon de rest erbij doen. Werkte prima en was snel en lekker.